Години наред за България се твърди, че е управлявана по моделите

...
Години наред за България се твърди, че е управлявана по моделите
Коментари Харесай

Икономист: Борисов вече е потопен, тъй като има изключително много черни знаци и червени картони и от САЩ и Европа

Години наред за България се твърди, че е ръководена по  " моделите " на Пеевски, Борисов и " ти си го избра ". Днес тече институционална и обществена полемика с Пеевски – без Пеевски, с Борисов – без Борисов – компромис или изменничество са дейностите на политиците представители на демократичната общественост в Народното събрание и изобщо, допустимо ли е да бъде опустошен " моделът ", който тегли България толкоз години надолу. Коментарът е на икономиста Евгений Кънев.

" Аз виждам България в една световна картина, която е обвързвана с геополитика и това, което се случва в България постоянно от Освобождението до през днешния ден, зависи от това какво се случва в Русия. От тази позиция е мъчно да се каже, че нещо, което се случва в България, е единствено организация на зли сили, които желаят да заграбят обществената власт и да я употребяват за своя цел. Има извънредно тежко геополитическо въздействие. Забелязваме, че постоянно когато Русия е слаба, България съумява да се откъсне и да се насочи напред към осъществяване на задачите за интеграция в Европа. Руската агитация оформи тези прослойки в гласоподавателите ни, по този начин щото постоянно няколко партии да имат надзор върху Народното събрание. Това са ГЕРБ, Движение за права и свободи и техни производни. Това не би могло да се случи, в случай че популацията има достъп до качествена информация и запас от сериозно мислене ", сподели Кънев пред БНР.

Със и без Борисов, Пеевски и Сарафов

" Всичко, което виждаме, е допустимо поради разположението на силите в Народно събрание. Това е и благодарение  " империята " на Пеевски, която знаем, че от 2008 година благодарение на ГЕРБ и техните медии забъркват непрекъснато дезинформация.

И въпреки всичко какъв брой представители в Народното събрание имаха " Промяната " и Демократична България през 2020-2021 – нула. Всички бяха в съпротива. През последните две години става доста мудна и мъчителна смяна в самия парламент и против тази смяна има извънредно огромна готовност на всички тези мръсни капитали, медии, дезинформационни акции и подправени партии, които се вкарват в Народно събрание.

Цялото медийно пространство се употребява за заблуждаване на хората. Цялата тази акция служи за разтрошаване на митинга през 2020 г. И какво се случи – протестиращите излъчиха тогава Слави Трифонов за победител, като първа политическа мощ от митинга. Какво е това? За тези отровни гъби приказваме през днешния ден, които вършат по този начин, че хората, които излъчват своите депутати, имат такова мислене. Няма по какъв начин да стане тази смяна толкоз елементарно.

Ние в този момент се възмущаваме от назначението на Сарафов и Златанов, само че всеобщо за хората в провинцията това си е ок. На този декор цяло знамение е, че " Промяната " имат мажоритарно наличие в държавното управление, само че не 100%. Много огромна част от фигурите в държавното управление, каквато е тази на министъра на вътрешните работи, са съгласувани с ГЕРБ. Ако ревизирате кой беше първичното желание на примерния кабинет " Петков " за този пост, ами това беше напълно друга фигура. Сега имаме доверено лице на ГЕРБ и ясно, че той ще назначава доверени на ГЕРБ лица.

Що се отнася до прокуратурата, то в никакъв случай в прокуратурата " Промяната " и Демократична България не са имали кой знае какво наличие там. Прокуратурата се контролираше и продължава да се управлява от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защо се учудваме толкоз доста, че още веднъж техен човек е назначен за и.д. основен прокурор.

Няма по какъв начин да стане смяна в България, в случай че хората, които излъчват депутати в Народно събрание, не схванат кой желае да придвижи България напред и кой не. Реакцията на " Промяната " против тези назначения няма да промени нещата, тъй като ние имаме престъпен хайлайф, който доста пъти по време на прехода се е " променял ", тъй че да не се промени. Това е основният миг през днешния ден. Този хайлайф не може да живее без еврофондове и достъп до финансиране, от една страна. От друга, този хайлайф има потребност и от европейско лице, с цел да може да получава тези фондове.

Това е и същинската причина Борисов да пристигна на власт в края на 2009, тъй като тогава фондовете бяха спрени на Станишев. Тогава Доган оказа помощ с " порциите ", с цел да може Борисов да вземе такова огромно болшинство. Вторият път махнаха Борисов през 2013, тъй като не се разбираха с него и направиха " Костинброд ". Какво стана – стопираха фондовете още веднъж – на Орешарски. И още веднъж върнаха Борисов, тъй като нямаше различен човек.

Сега сега Борисов към този момент е потънал, защото има извънредно доста черни знаци и червени картони и от Съединени американски щати, и от Европа. Сега тези незаконни елити търсят още веднъж заслон и се пробват посредством ПП/ДБ да получат този заслон и достъп до еврофондове. Тук е огромната игра – до каква степен ПП/ДБ ще разрешат това да се случи.

Хората, които се усещат излъгани

" За тях желая да кажа, че очевидно другата опция е ПП/ДБ бъдат в съпротива. Да не забравяме, че Политическа партия в този момент стартират своя път като политици и имат непремерени изявления. Но тази игра е доста дълга и няма по какъв начин да се играе, в случай че си единствено в съпротива. Ние това го гледахме дълги години, защото от 2001 насам демократичните сили бяха единствено в съпротива и нищо не се случваше. По-скоро всичко се случваше без тях и то във щета на България. Примерно 2017 новата тогава партия " Да, България ", която искаше промени в правосъдната власт, изрично споделяше, че няма да се коалира със остарялата и износена " Демократи за мощна България ", поради което в действителност нямаше никакво демократично посланичество в този парламент цели четири години. И тогава се направиха доста поразии – централизация на капитали, присвояване на обществени активи, въпросът с Македония, " Турски поток " и какво ли още не. Това ли оферират да се върне тези разочаровани хора? Отново да се тръснем в съпротива, единствено да приказваме от Народното събрание, да чакаме нови избори, а в това време да ръководят служебните кабинети на Радев. Или пък да ръководят Движение за права и свободи и ГЕРБ. Тоест другият избор отвън този в този момент е да ръководи или Радев, или ГЕРБ-ДПС. Кое е по-добро в тези избори? В единия случай имаме " Турски поток " и услуги за Путин с АЕЦ " Белене ", а в другия отново имаме същото.

Хората би трябвало да схванат, че няма с кого да се партнира. Единственият метод да притихнал сериозна смяна, както си я показват хората в съпротива, е да има болшинство в Народното събрание. Но това значи удвояване на хората, които гласоподават за " смяната ". При състояние че всички медии в страната, с дребни изключения, са следени от хората на статуквото, от предишното. "

Медии, медии, медии

" Имаме следена медийна среда още от началото на века. Контролът е по разнообразни способи. Държавните, обществени медии се управляват през назначенията, които са свързани с Движение за права и свободи най-много, а и с ГЕРБ. Оттам е и медийната им политика. Защото се видя, че да вземем за пример " Възраждане " имат най-вече наличие в тях, съпоставено с другите партии. Частните медии се управляват през притежателите им, които имат или чакат лицензии през телекомуникационни оператори. По тази причина, когато имаме медийна среда, в която няма проверяваща публицистика за сериозните тематики, никой не задава въпросите за корупцията или кой с какво обучение е станал преди време министър. По тази причина, когато ненормалното става обикновено огромна част от жителите одобряват това ненормално като обикновено.

Същото е и с пълзящия фашизъм, който действително ни постановат " Възраждане "  в момента и на който никой не се опълчва в страната.

Важен е и " методът на огледалото ", който всички те употребяват в медиите. Например: ДПС имат медиен олигарх и незабавно портретират различен медиен издател, които има едно издание за медиен олигарх. ГЕРБ са наранени на тематика корупция и непрекъснато приказват за корупцията на " Промяната ". " Възраждане " се занимават с фашистки дейности, а назовават другите фашисти. Това са рецептите на Кремъл да се постановат у нас разкази, които хората ги попиват, тъй като действително това е преобладаващата позиция в медиите. 

Ако отворите справочник за това какво е модерният авторитаризъм, ами то е тъкмо това – говорене на положителни неща за ръководещите и предоставяне на отзиви, в които се чува цялата истина единствено в дребни медии. По тази причина е мъчно да се даде рецепта по какъв начин да се промени всичко това, само че сигурно е належащо да има държавна политика за изчистване на съветската дезинформационна акция, която се води у нас от много години. Ако това се случи, доста разкази ще отпаднат – джендър, норвежци и т.н. Ако те отпаднат няма да сме в обстановка, в която хората гласоподават за настоящето статукво, тъй като са намразили Европа и то поради погрешни изказвания. Оттам идва силата на статуквото – те управляват медийния разказ кое е положително и кое е неприятно. Оттам идват и проблемите на България. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР